De festet GPSer på kattene og lot de løpe fritt. Dette er hvor de gikk! WOW!

Katter er mystiske skapninger. Hvis du har en innendørs eller utendørs katt, lurer du sikkert på hvor de er når de ikke er inne. Det virker litt som et mysterium når de går ut døren, og ikke kommer hjem før neste morgen. Mange ser for seg at kattene kun slapper av utenfor i hagen, men det viser seg at kattene kan gå lenger unna enn du tror.

The Central Tablelands Local Land Services satte opp ett system ved bruk av GPS som gjorde at de kunne følge med på hvor katter gikk når de ikke var hjemme hos eierene.
De fulgte med 14 katter og det viste seg at de gikk på litt av noen turer!
Under kan du se det interessante mønstrene kattene gikk i. Dette har jeg lyst til å prøve ut med min egen katt!

gp1

Dette var rutene kattene gikk fra husene sine i New South Wales i Australia.

gp2

Kattene hadde på seg GPS søkere. De fulgte med på bevegelsene deres over en 1-10 dagers periode.

gp3

Det viste hvor langt unna kattene gikk når de ikke var hjemme. Peter Evans, en bak prosjektet, sa han ble veldig overrasket over det han fant.

gp4
gp5

Evan forklarte: «Du hører alltid katteeiere si at kattene deres holder seg nære hjemme, så vi synes det var gøy å vise eierne hvor lang kattene faktisk går når de er ute på tur!»

gp6

De startet med 25 katter, men bare 14 var villige til å ha på seg GPSen. Noen ville ikke gå like langt som de pleide, og la seg bare ned. De fjernet søkerene fra de kattene som ikke likte å ha de på.

gp7

Evans forteller om hvor overrasket han ble: «Jeg visste de ikke bare holdt seg i hagen, men jeg ble overrasket over hvor langt noen av kattene gikk». Noen holdt seg i nabolaget, mens noen gikk mil unna.

gp8 gp9

[adsense2]

Neste gang du legger deg, ja, da kan du lure på hva katten din driver på med. Henger de mil unna? Rart å tenke på, men det kan være tilfellet!

DEL denne interessante studien med dine katteelskende venner og familie!

Lik oss på Facebook