Snart slaktes 10 000 hunder i Kina. Nå protesterer vi mot hundespisefestivalen!

I Yulin, syd i Kina, feirer de mot sommeren den lokale tradisjonen årets hundespisefestival.
Festivalen har eksistert i 25 år og vekker protest og avsky i hele verden. I følge dyrerettsaktivister slaktes 10 000 hunder verdt år ved bruk av forferdelige metoder.

I år har protestene mot hundekjøttfestivalen vert ekstra sterke. Aktivister, hovedsakelig fra USA, Australia og Storbritannia, krever på sosiale medier slutt på eventet og flere hundretusen protester har kommet lenge før festivalen har startet.

Til og med i Kina har protestene økt. I forrige uke stoppet aktivister i Tianjin en lastebil med mer enn 200 hunder som var på vei til å transporteres til et slakteri. Etter dette ga transportøren til slutt opp og slapp fri hundene tre dager senere. Det viste seg at flere av hundene hadde halsbånd og hadde til og med mikrochip, noe som vil si de hadde eiere.

slak1

Det er ikke uvanlig at stjålne hunder blir slaktet før den forferdelige festivalen. Selv om Yulin har en del lokale løse hunder, kommer det meste av kjøttet ulovlig fra andre steder i Kina. Mange av hundene blir stjålet eller fanges inn fra gaten.

Annonse:
Strikk en refleksvest til din hund

Hundene fraktes så i lange strekk, i trange bur, uten mat eller vann. Når de kommer fram til festivalen er de ofte syke, døende eller allerede døde. Det er ikke bare et problem for hundene, men også menneskene som spiser kjøttet risikerer å bli syke.

slak3

Interessen for festivalen blir mindre for hvert år som går, samtidig som protestene øker. Mye takket være kinesiske sosiale medier der motstanden mot denne og lignende festivalen øker. Forhåpentligvis kan vi få en slutt på denne forferdelige festivalen så fort som mulig!

slak2

Hunder er selskapdyr og IKKE mat. Jeg blir både trist og kvalm når jeg tenker på hvordan disse stakkars hundene blir behandlet.

[adsense2]

Dette kan du gjøre for å hjelpe til: 
Skriv under Humane Society Internationals navninnsamling her.

Animal Equality har laget en protestliste  du kan skrive under på her.

DEL denne viktige artikkelen med vennene dine om du og er imot denne forferdelige festivalen!

Lik oss på Facebook