En løskatt føder 6 kattunger til verden. Men når redningsmennene ser den ene kattungen, blir de satt ut!

Dette er Eyona. Hun ser ikke bare unik ut, men er trolig en av de mest sjeldne kattene i verden.

ey1

Eyona ble funnet av frivillige fra Tears Animal Rescue i Sør-Amerika. Redningsmennene oppdaget en tabby katt med seks unger kastet i en park i Cape Town. De innså at en av kattungene var veldig annerledes enn de andre.

Selv om mor og de fem søsknene så normale ut, så Eyona ut som en helt annen skapning. Pelsen som er mørk med grå flekker ble testet, men viste ingen hudsykdommer. Ansiktet er veldig smalt og med et slående utseende, som minner noe om ett annet dyr.

«Hun har utseende av en ulv, med kroppen til en katt», sier Mandy Store, gruppeleder for Tears til The DoDo.

Men bare nylig oppdaget redningsmennene hvor ekstraordinære Eyona egentlig er.

ey2

Katten ble født med en sjelden mutasjon som gjør den til en ny rase katt. Lykoi, eller «varulv katter», har bare nylig blitt anerkjent som en rase. Dr. Johnny, som spesialiserer seg på dette, bekrefter at Eyona er den 35 katten med denne mutasjonen på verdensbasis.

Siden 2010, da mutasjonen først ble oppdaget, ville man prøve å avle Lykoi katter. Men det som gjør Eyona så spesiell er at det tilsynelatende ikke er noe katten har avlet fra sin mor.

ey3

Utseende til Eyona er veldig spesielt. Det er enestående fordi håret er noe tynnere. Men det er ikke det eneste som skiller dem fra andre katten. Hun ser litt ut som en hund, og oppfører seg også sånn.

«Hun er veldig lik en hund», sier Mandy. «Hun er like leken som en. Hun ser meg inn i øynene med stor hengivenhet, i motsetning til mange andre katter. Det er nesten som at hun ikke vet hvordan hun skal være en katt.»

ey4

Siden den tilhører en sjelden rase er det mulig å tjene gode penger på den om man vil selge Eyona til en oppdretter, men det har ikke redningsmennene tenkt. De har planlagt at Eyona skal leve livet som en helt vanlig katt.

ey5

«Alle ønsker å møte og kjøpe henne. Men det er ikke det vi ønsker», sier Mandy. «Det siste vi ønsker er at katten skal bli utnyttet. Vi synes det er viktig at katten skal få et normalt liv. Slik skal det være.»

[adsense2]

Derfor bor Eyona nå hos en kjærlig fosterfamilie, hvor kjærligheten er det eneste hun trenger.

DEL denne om du heller aldri har sett denne rasen før!

Lik oss på Facebook