Veterinæren tror hesten skal føde ett føll. Men mirakelet sekunder senere var INGEN forberedt på!

Når veterinærene John Schlipf sammen med sine elever på College of Veterinary Medicine, ved Oregon State-universitet gjorde seg klare for å vitne en fødsel av ett lite føll skulle de få seg en riktig overraskelse.

De skulle nemlig få vitne noe som er så sjeldent at det bare skjer en gang av 10 000.

Å få oppleve det som John Schlipf opplevde med sine elever hører sannelige ikke til virkelighet. Sammen med sine elever på veterinærskolen skulle de vitne hvordan det var å føde ett lite føll.
Men når fødselen var igang skjedde det noe som skjer veldig sjeldent: det ble født tvillinger.

tvi1

– Jeg har gjort dette i 30 år og det her er bare andre gangen jeg ser ett par levende tvillinger, sier doktor John Schlipf i ett nyhetsinnslag.

At en hest føder tvillinger som overlever fødselen skjer bare 1 av 10 000 ganger, i følgte Animalcenter.org. At de overlever de to første ukene, bare 1 av 15 000 ganger.

tvi2

Men disse to små føllene viste seg å være livsglade rakkere. Føllene, som fikk navnene Mocha og Cappuccino, klarte seg tross alt av at de fikk en røff start på livet. De kunne nemlig ikke die fra sin mor og fikk derfor ikke riktig med morsmelk.

 

[adsense2]
Men takket være stor innsats med medisiner og kjærlighet fra veterinærene og studenter ved skolen klarte de to små føllene seg igjennom den tøffe starten.

tvi3

Den ene, Cappuccinio, viste seg å bli den sterkeste av de to og han har blitt en riktig livlig en, mens hans bror Mocha er noe mindre nn han.

Se mer om de to mirakelhestene i nyhetsinnslaget under:


DEL om du og synes dette var utrolig!

Lik oss på Facebook