De sendte bort hunden sin til en gård 38 mil nordover. 12 dager senere? Dette kan ikke være mulig!

Borte bra men hjemme best er det noe som heter. Jeg tror det gjelder for hunder også.

4-år gamle Pero flyttet nylig hjemmefra for å arbeide på en gård 40 mil nord for hjemmet sitt i England. Men Pero fikk hjemlengsel og gjorde noe som nå sjokkerer tusenvis av mennesker.

Pero er en av gjeterhundene som bor på gården til Alan og Shan James. Eieren ville se hvor bra Pero kunne jobbe på en annen gård, og sendte ham til et nytt hjem 38 mil nordover.

”Vi har mange hunder og en venn kjente en bonde i Cockermouth som lette etter en hund som kunne gjete sauene hans. Vi trodde at Pero skulle passe bra til denne jobben, så vi sendte han på en prøveperiode i begynnelsen av mars.”

hund1

Men prøveperioden ble ikke så lang. Så fort Pero fikk sjansen så rømte han fra sitt nye hjem og var siden sporløst forsvunnet. De nye eierne lette fortvilet, og håpet at han skulle dukke opp.

[adsense2]

Og det gjorde han.

hund2

12 dager etter at Pero rømte kom han hjem – til Alan og Shan. Han hadde gått alle de 38 milene hjem.

”Onsdag kveld i forrige uke gikk min mann Alan ut for å se etter dyrene, og da sto Pero utenfor døren. Det var et sjokk, og hunden ble kjempeglad for å se Alan igjen.”

hund3

Ingen vet hvordan det har gått seg til. Gjeterhunder er trent til å løpe lange strekninger, men det er et mysterium hvordan Pero kunne finne veien hjem.

En ting er ihvertfall sikkert: Nå får Pero bli i hjemmet sitt. Han har tydeligvis vist at han ikke vil bo på noen annen gård.

Ble du like forbløffet som meg over Peros utrolige reise? Del gjerne denne artikkelen med vennene dine!

Lik oss på Facebook