Sjimpansen har vært innelåst hele livet. Se den rørende reaksjonen når han slipper ut for første gang.

Selv om dyretesting på sjimpanser har gitt oss livsforandrende medisinske gjennombrudd for mennesker, er det dessverre realiteten til disse dyrene at de lever live deres i bur og er fratatt all naturlig eksistens.
Når de er fanget får de aldri muligheten til å gå utenfor eller sosialisere seg: de er rett og slett fanger for vitenskapelige grunner. Det at de blir tatt ifra muligheten til å oppleve normale ting er rett og slett hjerteskjærende. Heldigvis redder nå «Humane Society of the United States» tusenvis av disse aldrende sjimpansene, noen så gamle som 50 år.

[adsense2]

Hva du ser i denne videoen er noen av deres første møte med frihet, i «Chimp Haven». Det ville vært utrygt for dem å bli sluppet ut i naturlig alene i deres alder, men dette stedet gir dem muligheten til å utforske naturen og forme sosiale bond som aldri var mulig for dem før. Videoen er så nydelig filmet: du ser de eldre «folkene» sosialisere seg på en så forsiktig og nysgjerrig måte: i øyeblikket du ser en av de 100 sjimpansene bli satt fri, og får sitt første syn av himmelen, er rett og slett så vakkert at det slår pusten ut av en. Ingenting kan gjøre opp for tiden deres som fanger i laboratorier, men det er nydelig at de kan få leve resten av livet sitt i dette naturlige miljøet.

Se selv i videoen under:

DEL dette om du er enig i at ingen dyr fortjener å bli låst inne på grunn av forskning, men fortjener å leve livet sitt lykkelige i naturlige omgivelser!