Mammaen fotograferer sønnen og hunden, men det er resten av bildene som får oss til å måpe!

Å vokse opp med et dyr er en utrolig gave som gir barnet en venn for livet. Den russiske fotografen Elena Shumilova elsker dyr, men om det er noe hun elsker mer så er det sine to sønner. Sønnene har vokst opp med dyr, siden familien bor på en bondegård. Elena har derfor kombinert sin kjærlighet for barn og dyr i fantastiske vakre fotografier som beskriver de magiske relasjonene som oppstår mellom et barn og hans firbente venner.

barn1

barn2

”Barn og dyr — det er livet mitt. Jeg er mamma til to sønner og vi bor på en bondegård. Jeg tar bilder av guttene mine, hunden min (han heter Misha) og katter, og i blant andre bondegårdsdyr”, sier hun til reshareworthy.com. ”Dyr er familiemedlemmer og det finnes ingenting som er mer naturlig og viktig enn ønsket om å ta vare på noen du elsker.”

barn3

barn4

Elenas fotografiske talent får virkelig komme frem, og hun jobber hardt for å gjøre følelsen i bildet så naturlig som mulig. ”Når jeg fotograferer så foretrekker jeg å bruke naturlig lys — både inne og ute. Jag elsker alle typer lysforhold — gatebelysning, stearinlys, dimme, røyk, regn og snø — alt som gir visuelt og følelsesmessig dybde til bildet.”

barn5

barn6

Hun beskriver sin fotograferingsstil som ”enkel, fanger livet som det ser ut og oversetter 3D-verden til en 2D-form.” Bildene som hun publiserer på sin hjemmeside, som du finner her, er nettopp det: enkle, men fulle av liv.

barn7

barn8

”Jag skisser opp ideene mine hele tiden, fanger form og arrangerer kroppsform av alla motivene mine. Jag tror ikke att det er ansiktet ditt, men kroppen, som formidler en følelse. Så når jeg skaper skisser og visualiserer fotografier, så tar jeg tid til å tenke ut posisjoner og bevegelser”, forteller Elena til reshareworthy.com.

barn9

barn10

barn11

Annonse:
Hjelp ditt kjæledyr å holde varmen og bli sett i mørket med refleks! På strikk.no finner du strikkepakker til hunder!

Man kan kanskje tro at Elenas grundige forarbeid kan forstyrre den naturlige følelsen i øyeblikket, men det er hun ikke enig i. ”Jeg fotograferer også mine barn og venner når vi går på tur. Hunden og dyrene som dere ser på bildene er alle våre dyr. Så det finnes ingen spesielle rekvisitter.”

barn12

barn13

”Jeg fotograferer barna mine fordi de er her sammen med meg, og miljøet er landlig her hvor vi bor, jeg bruker naturlig lys og klærne er de som barna vanligvis har på seg, så det finnes ikke noe spesielt utstyr.”

barn14

barn15

barn16

”Posisjonering er alt. Det formidler følelse og det kan også få et fotografi til å se tafatt og ufullstendig ut. Jeg bruker mange timer på å studere ulike posisjoner og hvordan de tolkes annerledes med ulike eksponeringstider.”

barn17

barn18

”Jeg ser ikke bare på poseringer som barna mine gjør, men også de som dyrene gjør”, sier hun og fortsetter:
”Jeg jobber hardt med det, og elsker når man kan tilføre originalitet i noe veldig enkelt.”

barn19

barn20

Disse magiske fotografiene er virkelig en fryd for øyet, og havner i kategorien ”Beste bildene vi sett av barn og dyrene deres”.

DEL de gjerne med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook