I 1997 adopterte han den foreldreløse bjørnungen. 19 år senere fascinerer deres uventede vennskap en hel verden.

Han kalles ”Bjørnemannen” i Finland og hans utrolige bånd med disse store dyrene rører alle.

Cirka 30 kilometer fra Kuusamo i Nord-Finland ligger en liten by som heter Kelo. Her har 74-år gamle Sulo Karjalainen bodd sammen med sin bror Jalo i hele sitt liv.

Sammen driver de ”Kuusamo Large Carnivore Centre” i Finland, og der har Sulo Karjalainen, mer kjent som ”Bjørnemannen”, tatt vare på 20 foreldreløse bjørnunger gjennom årene. Når Sulo var yngre jobbet han med et forskningsprosjekt  og studerte finske rovdyr, men etter en stund fikk han spørsmålet om han ikke kunne tenke seg å ta vare på noen bjørnunger.

”Det begynte med at jeg jobbet med et forskningsprosjekt og så begynte folk å sende meg bjørnunger som hadde mistet en forelder i en bilulykke eller på grunn av jakt. Jeg tok vare på dem til de klarte seg selv. Hvis de ikke kunne slippes ut i villmarken fikk de være her hos meg”, sier han til Visitfinland

Juuso er den største av Sulo Karjalainens bjørner og samtidig en av de største stjernene på rovdyrsenteret. Han ble adoptert av Sulo etter at han mistet moren sin. Deres unike og kjærlighetsfylte forhold har utviklet seg med årene, det hender til og med at Sulo sover sammen med bjørnene. Det finnes for øyeblikket seks bjørner på senteret, den eldste er født i 1992. I tillegg til bjørnene bor det også rever, gauper og jerv der.

[adsense2]

Sulo Karjalainens fortryllende vennskap med dyrene er virkelig fantastisk å være vitne til! Flere tv-team fra alle verdensdeler har vært på besøk og laget dokumentarer om den godhjertede 74-åringen, men selv tar han ikke berømmelsen så høytidelig.

”Alt dette har bare skjedd helt naturlig og det har vært veldig givende. Jeg har alltid strevet etter å gi dyrene alt de trenger, sånn at de får et så lykkelig liv som mulig”, forteller Sulo til Daily Mail.

Del gjerne videre om du ble rørt av Sulo og bjørnenes fantastiske fine bånd!