Hunden vil ikke gå fra sin beste venn på sykehuset. Grunnen gjør meg varm om hjertet.

Det er aldri kult å besøke sykehuset, og for et barn med autisme kan det være en utrolig skremmende opplevelse. 9-år gamle James Isaac kan ikke snakke og liker ikke å bli tatt på. Men han har en stor trygghet i livet: Hunden Mahe.

Nylig besøkte James Wellingtons barnesykehus i New Zealand for en MR-undersøkelse. Servicehunden hans Mahe fikk lov til å være med.

syj1

Han fikk til og med ligge i sykehussengen sammen med James

syj2

Mahe kom til familien for to og et halvt år siden og James mamma Michelle forteller at hunden har forandret sønnens liv. Han følger ham overalt og beroliger James når han er redd eller urolig.

syj3

Det er ikke bare under sykehusbesøk at James trenger trøst fra hunden sin. Før Mahe kom til familien hadde de vanskeligheter med å forlate huset.

[adsense2]

”Vi kunne ikke gå ut med familien. James ble urolig og ville bare gå derfra. Men når vi fikk Mahe satt James bare stille og ventet til vi hadde drukket ferdig kaffen”, forteller James mamma Michelle til stuff.co.nz.

syj4

”Det finnes et magisk bånd mellom barn med autisme og hunder, de kan roe ned barnet. Barnet kan beholde øyekontakt med hunden, noe de ofte ikke klarer med sine foreldre eller søsken.” forteller Wendy Isaac som jobber med å trene servicehundar.

syj5

I tillegg til å berolige James så hjelper Mahe med å holde ham trygg. Når de er ute så er de koblet til hverandre og om James løper for langt bort, eller mot en trafikkert vei, så stopper Mahe ham

syj6

syj7

Jeg blir så glad når jeg ser hva hunder kan gjøre for barn med spesielle behov. De er virkelig fantastiske!