Denne katten ble funnet i veikanten. Men når jeg hørte hva som hadde skjedd? Tårene triller

Den lille kattungen Smeagol må ha opplevd mye vondt.

En ung kvinne fra det sentralamerikanske landet Belize oppdaget det lille dyret mens den gikk avmagret ved siden av en motorvei. Hun stoppet straks for å plukke opp den lille kattungen som var utmattet og forsvarsløs.

[adsense2]

Da de kom til veterinæren, var det en grusom diagnose: Dyret veide mindre enn 450 gram. I tillegg hadde han brudd i kjeven. For å frigjøre ham fra hans lidelse, var rådet fra veterinæren å avlive katten. En operasjon var for dyrt og fordi han var så svak, ville Smeagol, som han ble døpt, sannsynligvis ikke overleve.

katt1

Men de som reddet ham ville ikke gi opp så lett! I stedet tok de ham med seg hjem, badet ham og ga ham våtfôr. Dette var så mykt at Smeagol kunne spise, til tross for hans brukket kjeve. Han fikk også medisiner. For første gang i sitt liv følte den lille katten kjærlighet og trygghet.

katt2

Det krevdes mye tålmodighet. Det tok et par uker før Smeagol kunne spise tørrfôr, og med mye kos og godbiter vant de etterhvert tilliten hans. Den lille katten ble sterkere for hver dag som gikk. Kjeven ble helbredet av seg selv, uten at en operasjon var nødvendig.

katt.3jpg

Selv om benet grodde sammen litt skjevt, så ble Smeagol veldig sunn. Et år etter at han ble funnet, feiret de «bursdag». De kan være utrolig stolte av seg selv.

katt4

Hvis alle hadde gjort som dette, så kunne mange flere dyr ha blitt reddet fra gaten og fått et kjærlig hjem. I dag får Smeagol godt med mat, og er en lykkelig katt som bor sammen med redningspersonene sine og deres hund.

katt5

Denne historien viser at veien kan være kort fra elendighet på gaten til et liv fylt med kjærlighet!

DEL den med dyrevennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook