Ny forskning: Derfor er det bra å sove med hunden i sengen.

Noe av det beste jeg vet når jeg kommer hjem fra jobb, er å krype ned i sengen en times tid med hunden min, og ta en liten ettermiddagshvil. Og selv om hun liker best å sove på teppet sitt på natten, så viser ny forskning faktisk at det er bra å sove sammen med dyrene våre.

Denne nye studien, med 150 deltagere fra Center for Sleep Medicine ( Sovemedisinsenteret ) ved Mayo-klinikken i Arizona, har skikkelig spennende resultater for alle oss dyrevenner.

56 prosent av alle deltagerne oppgav at de delte seng eller soverom med hunden eller katten sin. Og blant denne gruppen igjen, så sa hele 41 prosent at de sover bedre om natten, fordi dyrene fikk deltagerne til å sove mer avslappet, og de kjente seg tryggere med dyrene ved sin side.

”En gift kvinne fortalte hvordan hennes to små hunder gjorde sengen varm, og at katten hennes sov på hennes bryst. Dette opplevde hun som avslappende.”, skriver Daily Mail, som siterer rapporten.

[adsense2]

De som var enslige, rapporterte at de kjente seg ekstra sikre, og sa også at de sov veldig godt med sin hund eller katt i sengen.

”En enslig kvinne på 64 år kommenterte at hun kjente seg lykkeligere når hennes lille hund sov under teppet ved føttene hennes,» sier Daily Mail også.

Ifølge studien lot 56 prosent av deltagerne dyrene sove med dem iløpet av natten. Bare 20 prosent fortalte at de ble vekt av dyrene. Konklusjonen av denne studien er altså at de som sover med dyrene sine generelt kjenner seg tryggere og sikrere.

”Mange dyreeiere betrakter sine kjæledyr som familiemedlemmer, og vil inkludere de i så mange deler av livet som mulig”, skriver forskerne bak studien, ifølge Daily Mail.

DEL gjerne om du også liker å sove med dine kjæledyr på natten.

Lik oss på Facebook