7 skremmende grunner til at du aldri skal la hunden stikke hodet ut vinduet på bilen!

1056

Alle hundeeiere har noe til felles: En kjærlighet til hunden sin, og et ønsket om at ingenting skal skje med dem. Mange hundeeiere vet dog ikke at bilturer kan medføre mange farer for våre firbente venner.

Hvis du eier en hund, vet du at en biltur kan være spennende. Noen hunder elsker å kjøre bil, mens andre blir sittende å skjelve.

Men uansett om hunden din liker å kjøre bil eller ikke, er det viktig å sørge for at han er trygg på turen.

Det enkleste er ofte å bare åpne døren, og la hunde hoppe inn – og rulle ned vinduene slik at hunden får luft.Men så fort du åpner vinduet, vil hunden din kanskje stikke hodet sitt ut. Hunder ser alltid lykkelige ut når de henger ut vinduet – men det kan være veldig farlig.

Det ser kanskje søtt ut, men det er mange farer. Her har vi laget en liste over 7  farer ved å la hunden stikke hodet ut vinduet.

1. Hunden kan få ting i øynene.

Den første faren er at ting som blader, kvister og småstein kan fly rundt omkring når man kjører i høye hastigheter. Så hvis hunden din sitter med hodet ut vinduet, kan dette skade hundens øyne og ansikt.

2. Hunden kan hoppe ut vinduet

Selv om de fleste hundeeiere kjenner hunden sin godt nok til å vite om de kommer til å bli i bilen eller ikke, er det alltid en liten mulighet for at hunden plutselig hopper ut. Kanskje kjører du forbi en ball eller noe lignende, som frister hunden til å hoppe.

3. Hunden kan trykke på knappene til vinduet

Hvis hunden sitter med hodet ut vinduet, kan det hende at han vil prøve å komme seg enda lengre ut. Da kan de plutselig tråkke på knappene, og åpne vinduet mer, eller lukke det.

4. Hunden kan bli kastet avgårde hvis du må bråbremse

Trafikken kan være uforutsigbar, og noen ganger må man trampe så hardt man kan på bremsepedalen. Hvis hunden din da sitter med hodet ut vinduet, kan det få katastrofale følger.

5. Hunden kan falle ut i en sving

Hvis vinduet er for åpent, kan hunden falle ut hvis du svinger brått eller ender opp i en kollisjon. Selv om hunden din kanskje ikke vil finne på å hoppe ut selv, kan han fort falle ut ved et uhell.

6. Hundens øyne kan bli tørre

For mye motvind kan føre til at hundens øyne blir tørre. Det høres kanskje ikke særlig alvorlig ut, men ifølge Pet Health Network, er hundenes hornhinner veldig skjøre. Hvis de blir skadet, er det ikke lett å fikse det.

7. Hunden kan få fremmedlegemer i nese og ører

I tillegg til at objekter kan treffe hunden i øynene, kan han få rusk og fremmedlegemer (som insekter, kvister eller småstein) i ørene og nesen også. Det er også en fare for at hunden treffer lavtliggende grener eller overgrodde busker i veikanten.

Så hva er den tryggeste måten for en hund å reise med bil på?

Ifølge Pet Health Network, er det best å ha hunden i baksetet. Hvis hunden sitter i framsetet kan den forstyrre føreren, noe som kan føre til ulykker.

Spenn fast hunden i bilen. Det finnes mange produkter som laget for dette.

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!