Hunden var fastlenket og kunne ikke engang hvile hodet. Da gjør naboen det eneste riktige!

1135

Det er ikke uvanlig at folk rundt omkring i verden har en vakthund. De kan ofte se veldig skremmende ut ved første øyekast – men vakthunden Carla var ikke som alle andre.

Hun så mer trist enn skummel ut. Hun var underernært og fastlenket utenfor et bilverksted, med et kjede som var så kort at hun ikke engang fikk til å legge ned hodet.

En nabo fikk øye på den stakkars hjelpeløse hunden og handlet umiddelbart. Personen kontaktet politiet som umiddelbart tok saken videre til et lokalt dyrehjem.Organisasjonen Territorio de Zaguates fikk spørsmål av politiet om de kunne hjelpe til, et oppdrag de tok på seg uten å nøle. Men det ble ikke så enkelt som de hadde trodd.

Lya Battle, grunnleggeren av organisasjonen, forteller om den første gangen hun så Carla:

«Jeg følte meg så utrolig trist og frustrert. Det første bildet jeg fikk se var av en ynkelig skapning som hadde blitt fratatt verdigheten sin og var klar til å gi opp. En hund som hadde blitt helt knust – som bare ventet på at det forferdelige marerittet skulle ta slutt.»

Politiet og dyrehjemmet jobbet sammen og klarte til slutt å redde Carla fra den forferdelige eieren sin. Hun ble først tatt med til en veterinær, og flyttet deretter inn hos Territorio de Zaguates.

Der fikk Carla tid til å bli bedre, både fysisk og mentalt. Den mentale delen var mest utfordrende. Men det sies at tiden leger alle sår…

Sakte men sikkert begynte Carla å stole på mennesker og andre hunder.

«For hver dag som gikk kunne vi se mer og mer av personligheten hennes skinne gjennom. Hun fikk fra å frykte folk til å stole på dem.» forteller Lya.

Carla har vært gjennom mye elendighet, men nå kan hun omsider begynne å nyte livet. Nå bor hun hos en fosterfamilie, inntil hun får seg et permanent hjem.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!