Polarhunden Odin satt fastlenket hele livet. Men SE hvordan han ser ut i dag, etter en utrolig forvandling!

3425

Det er alltid trist å se dyr som ikke har det bra og er i smerte. Men det verste er hvis det er eiernes feil at dyret ikke trives.

De fleste som skaffer seg husdyr er riktignok gode, ansvarlige mennesker, som vet hvilket ansvar de påtar seg når de adopterer en hund eller en katt. Men noen er rett og slett bare hjerteløse og kalde – som for eksempel eierne til Odin.

Odin er en Alaskan Malamute, som i oktober i fjor ble reddet fra et utrolig trist liv.Den stakkars hunden hadde stått fastlenket hele livet sitt, uten å få verken oppmerksomhet eller kjærlighet. Men heldigvis fant historien hans veien frem til Southern Pines Animal Shelter og Southern Cross Animal Rescue i Mississippi, som umiddelbart grep inn.

De innså med en gang at Odins liv hang i en tynn tråd, og at de måtte få ham til en veterinær.

Deretter fikk han Sydney Schelkopf som fostermamma. Den første gangen hun så ham, kunne hun nesten ikke tro at det var en hund.

«Han var som tatt ut av et mareritt.» forteller Sydney.

«Han var mager, underernært, hadde ikke pels, og kroppen hans var dekket av sår og skrammer. I tillegg var tennene hans helt ødelagt.»

Odin hadde ingen anelse om hvordan han skulle oppføre seg hjemme hos den nye eieren sin. Han var så vant til å være fastlenket, og nå hadde han så mye frihet.

«Jeg vet ikke om Odin noen gang hadde vært inne i et hus før han kom hit.» sier Sydney.

«Han snuste rundt i hele huset, og snudde seg alltid for å se på meg.»

Men snart begynte Odin å føle seg som hjemme, og han kunne senke skuldrene. Sydney skulle egentlig bare ta seg av hunden til han fikk et permanen hjem, men det var ingen tvil om at Odin var på riktig plass.

Den andre natten hjemme hos Sydney hoppet han opp i sengen hennes, og la den magre kroppen sin over henne. Han så opp på henne med de vakre øynene sine og skjønte straks at han var trygg. Han hadde endelig fått ro.

Etterhvert som ukene gikk, ble Odin stadig mer komfortabel. Han la på seg litt etter litt, og pelsen begynte å vokse tilbake. Snart var han en frisk og sunn malamute!

Men reisen slutter ikke der.

Odin har fortsatt noen helseproblemer han må bekjempe, men nå han han i alle fall et trygt hjem med mye kjærlighet.

«Akkurat nå behandles han for en hjerteorm, og det har vært ganske tungt.» sier Sydney.

«Vi har både gode og dårlige dager. Når han er ferdigbehandlet for hjerteormen, skal vi prøve å rette opp noen av tennene hans. Mange av de er dessverre i fryktelig dårlig stand, men vi skal gjøre så godt vi kan!» forklarer Sydney.

Men det er ingen tvil om at Odin har det mye bedre i dag enn før han møtte Sydney. Han elsker å kose med Sydney, leke med nye venner og nyter livet som en vanlig hund.

For en utrolig forvandling!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!