Ny forskning avslører: Mennesker elsker hunder mer enn andre mennesker!

Hunder er fantastiske skapninger, og det skal godt gjøres å ikke la seg sjarmere av en hund med logrende hale og et stort smil om munnen.

Men hvis en hund og et menneske trenger hjelp, og du bare kan hjelpe én av de, hvem hadde du valgt? Hvis svaret ditt er mennesket, kan du faktisk være blant fåtallet.

Sosiologer og antropologer fra Northeastern University og University of Colorado har nemlig forsket på hvorfor vi føler mer sinne når media forteller oss om dyr som mishandles, i motsetning til lignende historier om mennesker.

Forskerne ga 265 høyskolestudenter en fiktiv nyhetssak. De ba dem lese artikkelen, og fortelle hva de følte om en brutalt mishandlet valp eller hund, i forhold til et barn eller et voksent menneske.

Det viste seg at at de fleste hadde mer empati for hundene, enn for voksne mennesker.

Det viser seg altså – i hvert fall i denne studien – at de fleste har mer empati for hunder enn for andre mennesker. Men hvorfor er det slik?

«Det kan være at mange mennesker ser på hunder som langt mer sårbare enn voksne mennesker. Med andre ord føler vi at hunder, enten de er unge eller voksne, har mer behov for hjelp enn voksne mennesker, da vi ser på voksne mennesker som i stand til å beskytte og ta vare på seg selv.» skriver forskerne i studien.

Russel Hartstein, en kjent dyrevenn og psykolog, ble ikke overrasket over utfallet av studien. På nettstedet «I Love My Dog So Much» har han uttalt sine tanker om studien:

«Hunder gir så mye ubetinget kjærlighet, og ofte danner folk sterkere forhold til kjæledyrene sine ennt il andre mennesker.»

Er du enig?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook