Det unge neshornet mistet begge foreldrene sine. Da fant han trøst i en uventet venn!

Noen ganger oppstår forhold og vennskap når vi minst venter det, og på de mest usannsynlige steder.

Et godt eksempel på dette er disse to gode vennene, som holder til på The Rhino Orphanage i Sør-Afrika. Marang er et ungt neshorn, som kom til organisasjonen da han var bare 10 dager gammel. De hadde funnet ham liggende ved siden av sin døde mor. Hun hadde blitt drept av krypskyttere.

Marang var for ung og svak til å plasseres sammen med de andre foreldreløse neshornene, så han måtte tilbringe mye tid alene. Og for unge dyr er det veldig viktig for utviklingen at de knytter bånd til andre dyr, ikke bare mennesker. Arbeiderne på The Rhino Orphanage var derfor bekymret for at Marang ikke ville få den sosialiseringen han sårt trengte.

Men så skjedde det noe utrolig…

Elsa, et lite lam som bor der, begynte å vise interesse for Marang. Elsa, som også var foreldreløs, så ut til å forstå seg på Marangs situasjon.

Elsa hadde også vært gjennom en tung periode, etter at hun kom til organisasjonen bare 5 dager gammel. Hun og Marang ble umiddelbart gode venner.

Når Marang var sterk nok til å våge seg ut av rommet sitt for å få litt frisk luft, fulgte Elsa etter like bak. Derfra tok det ikke lang tid før Marang turte å utforske litt større områder, og uansett hvor han gikk, var Elsa ved hans side.

Nå tilbringer de hver dag sammen. De går lange turer sammen, leker og slapper av i solen.

Man trenger ikke å være så lik på utsiden. Marang og Elsa er to veldig forskjellige dyr, som har vært gjennom veldig like situasjoner – og det er det ingen tvil om at de vet selv!

Del gjerne den rørende historien med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook