Den syke hunden måtte transporteres over 600 kilometer. Da tok denne ildsjelen på seg oppgaven!

Når folk skal adoptere et kjæledyr, er det fåtallet som ønsker seg en eldre følgesvenn. Valper og kattunger er som oftest mer attraktive for de fleste som skal skaffe seg husdyr.

Det er jo fint for de som faktisk blir adoptert, men de fleste kenneler og dyrevernsorganisasjoner har også eldre dyr – som ingen ønsker å adoptere.

Ashlyn var en eldre tispe som bodde hos en dyrevernsorganisasjon i North Carolina i USA. Hun begynte å dra på årene og helsen hennes ble stadig verre. Hun raste nedover i vekt og hadde ondartede svulster som spredte seg raskt gjennom hele kroppen. Ashlyn hadde bare noen uker igjen å leve.

De ansatte satte desperat i gang en jakt på et fint sted hvor Ashlyn kunne tilbringe sine

Til slutt fant de det perfekte stedet, men det var over 600 kilometer fra organisasjonen. Og ingen flyselskap ville ta henne med på grunn av den dårlige helsen hennes. Så hvordan skulle de få henne dit i tide?

Paul Steklenski, en hobbypilot fra Pennsylvania, mottok plutselig en telefon fra organisasjonen. I 2015 grunnla han sin egen organsisasjon: Flying Fur Animal Rescue. Jobben hans går ut på å transportere dyr i nød.

Mange hjemløse hunder avlives fordi de ikke har et hjem, og fordi ingen vil adoptere de. Men heldigvis ønsker Paul å gi alle en ny sjanse. Hvert år finansierer han organisasjonens drift med over 10.000 dollar ut av egen lomme. Resten finansieres av donasjoner.

«Hver dag blir friske, sunne og elskelige dyr avlivet over hele landet, bare fordi ingen vil adoptere de – i det området. Men de kan kanskje adopteres andre steder. Her kommer vi inn i bildet. Gjennom et nettverk av dyrevernsorganisasjoner transporterer vi dyr til steder hvor de kan få en ny sjanse til å bli adoptert.» forklarer Paul.

Den 28. januar satte Paul og Ashlyn seg i Pauls fly, og reiste fra North Carolina til New York. I løpet av den to timer lange flyturen fikk Ashlyn mer og mer tillit til Paul, og til slutt sovnet hun i fanget hans.

Etter ankomst i New York overleverte Paul hunden til den nye eieren, Tracy Lander, som allerede ventet spent på flyplassen. Og Trace og Ashlyn fikk umiddelbart et godt forhold.

Etter en kort stund hos Tracy, begynte Ashlyn å legge på seg igjen. Hun fikk også et godt forhold til Tracys to andre hunder, Xander og Angel. Det virker nesten som om Ashlyn har vært en del av familien siden starten.

Ashlyn bor bortsatt hos Tracy, Xander og Angel,og nyter hver eneste dag fylt med kjærlighet og omsorg – akkurat som enhver gammel hund burde.

Uten folk som Paul og Tracy, hadde Ashlyn sannsynligvis aldri kommet seg fra dyrevernsorganisasjonen – og avlivet istedet. Takket være Paul og Tracy fikk hun en ny sjanse, og det skulle ikke mer til.

Del gjerne artikkelen for å hylle disse fantastiske menneskene!

Lik oss på Facebook