Den skadde hunden kom til dyrevernsorganisasjonen med en mørk fremtid. Så møtte han Alex!

Dyr som bor hos dyrevernsorganisasjoner har det ikke enkelt. De konkurrerer mot hverandre om å bli adoptert av besøkende som kan tilby et nytt hjem. Og selv om få noen konsekvent velger hunder som er syke eller som har blitt utsatt for mishandling, går de aller fleste for de friskeste og peneste hundene.

Mange må vente lenge på å få seg et nytt hjem. Derfor er det ekstra godt å høre historier der hunder med ekstra behov ikke må vente så lenge. Som denne historien.

En skadet chihuahua ble tatt med til en organisasjon i California i USA, men han heldig. Ikke bare ble han adoptert etter kort tid – han fikk en veldig spesiell eier.

Det var tydelig at hunden hadde blitt utsatt for mishandling, noe som førte til at dyrevernsorganisasjonen tok ham inn. Da var han bare en 3 måneder gammel valp med et brukket bein.

«Det var ingen tvil om at det var noe galt med ham. Beinet hans var bøyd på en rar måte. Vi tok han fra hjemmet hans med engang. Det hadde vært mulig å redde beinet hans, men veterinæren rådet mot det. Men etter en røntgenundersøkelse ble problemet klart.» forteller Shannon Paris.

Det viste seg at valpens bein var misformet på grunn av en arvelig sykdom, men den forårsaket ingen smerte. Chihuahuaen er som en helt vanlig hund, på alle måter bortsett fra det ene beinet.

Hunden fikk bo hjemme hos Casey, som jobber hos organisasjonen, og der ble han umiddelbart elsket av hele familien. Og selv om han egentlig bare skulle bo der midlertidig, skjedde det noe som gjorde det umulig for familien å gi han fra seg.

Den livlige chihuahuaen fikk navnet Loki, og ble raskt integrert i Caseys familie, av én spesiell grunn: Caseys 25 år gamle sønn, Alex. Den unge mannen fikk ryggmarksblødning året før, og har sittet i rullestol siden. Alex og Loki utviklet raskt et sterkt bånd til hverandre.

«Jeg følte at jeg hadde falt ned i et dypt hull, og at Loki hjalp meg opp. Han viste meg at man ikke kan la funksjonshemminger hindre seg. Han fortsetter å gjøre det han elsker – om det så er å leke med familien eller jage katter.» sier Alex.

For Alex var Loki en konstant påminnelse om at selv med begrensninger kan livet nytes. Alex og Loki tilbringer mye tid sammen, og ser virkelig ut til å ha funnet perfekte venner i hverandre. Livskvaliteten til Alex har iallefall økt betraktelig siden Loki ble en del av familien.

«Jeg kan knapt sette ord på hvor mye familien elsker Loki. Og han er perfekt for Alex. Begge har utholdenhet og vilje til å ta tak i livet, og bygge noe vakkert av steinene som ligger i veien. De er en påminnelse, for alle, om at hver dag er en gave.» sier Casey.

For en fantastisk historie. Det er så fint at Alex og Loki kunne hjelpe hverandre med å få en bedre hverdag.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook