Kvinnen legger ut et bilde av ørkenreven på internett. Som får alle sinnene til å koke!

Rever er, som vi alle vet, ville dyr – ikke kjæledyr. Men hender det seg at foreldreløse barn av ville dyrearter finner veien til et menneskelig hjem.

Hvis et dyr blir reddet fra en vanskelig situasjon for eksempel, er det ikke uvanlig at dyret får et helt spesielt forhold til personen som kom til unnsetning.

Den spanske Youtuberen Sonia Sae reddet en liten ørkenrev fra en pelsoppdretter, og bestemte seg for å beholde den som et kjæledyr. Men da hun fortalte verden hva hun mater ørkenreven med, fikk hun en storm av klager.

Sonia er nemlig veganer – og hun gir ørkenreven, som nå heter Jumanji, vegansk mat. Da bilder av Jumanji dukket opp på internett, hvor han så veldig mager ut, brøt internett ut i raseri. Og mange av bildene ble lagt ut som «bevis på at den veganske dietten hjalp».

Selv om ørkenrever spiser frukt og planter, består dietten deres hovedsaklig av insekter, gnagere eller egg.

Men til tross for alle klagene fra folk på internett, fortsatte Sonia på samme måte. Da kontaktet noen en dyrevernsorganisasjon. Men da hun ble konfrontert med at Jumanji fikk helt feil mat, svarte hun:

‘»Jumanji får alle aminosyrene han trenger, som taurin og lysin. Han er i god form og blodnivåene hans er som de skal være. I løpet av tre år har han ikke vist tegn til underernæring.»

I tillegg skal Sonia ha forklart at grunnen til at Jumanji så ut til å være i så dårlig helse på noen av bildene, skal ha vært en allergisk reaksjon.

Sonia la nylig ut en video på Youtube som viser at Jumanji er i god stand. Men trykket fra offentligheten er det samme.

Mange krever at Sonia skal slippe Jumanji fri. Han hører hjemme i naturen, ikke hos mennesker – og han er ingen veganer.

Hva som skjer videre med Jumanji er uvisst. Begge sidene av saken ser ut til å være overbevist om at de vet hva som er best for ham.

Hva synes du?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook