Disse to er sannsynligvis verdens vakreste katter. Se bildene og bedøm selv!

Kattesøstrene Iriss og Abyss bor sammen med eieren sin i den russiske byen St. Petersburg. Ved første øyekast ser de kanskje ikk så spesielle ut – men det er ikke uten grunn av de har 176.000 følgere på Instagram.

Når søstrene ble født 11. november 2015, la ingen merke til noe spesielt. Men når de åpnet øynene noen dager senere, skjønte eieren straks at kattene var veldig spesielle.

Begge to har heterokromi, en medisinsk tilstand som gjør at de har forskjellige farger på øynene. Denne mutasjonen kan forekomme hos både mennesker og dyr, og skyldes en ujevn konsentrasjon av melanin i øynene.

Nå har tvillingsøstrene sjarmert hundretusener av mennesker med sitt unike utseende, på den populære Instagram-profilen sin. Mange vil vite hva slags rase de er av, men faktum er at Iriss og Abyss er nokså vanlige huskatter. De hadde rett og slett bare litt flaks i det genetiske lotteriet.

«Mange tror at vi er angorakatter, eller noen annen rase. Men vi må dessverre skuffe dere. Mammaen vår er en hvit gårdskatt og pappaen vår er en helt vanlig svart og hvit katt. Det var Moder Jords mirakel som ga oss hetrochrom.» står det under ett av innleggene på Instagram.

Søstrene er helt identiske, og de tilbringer hvert eneste våkne minutt sammen. De kan rett og slett ikke leve uten hverandre!

Nydelige, eller hva?

Møt de unike kattene i videoklippet nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

 

Lik oss på Facebook