Eieren var i ferd med å avlive hunden. Fordi han var altfor overvektig!

796

Fedme og overvekt er et stort helseproblem, ikke bare blant mennesker – dyr kan også bli sykelig overvektige. Men i motsetning til eierne, kan ikke de firbente vennene våre noe for at de blir overvektige.

Det er som regel ikke vondt ment, men stort sett er det eierne sin feil at for eksempel hunder og katter lider av fedme. Kanskje fyller opp matskålen med litt for mye mat, og gir de for mye godt å spise – for ofte. Konminerer man det med lite mosjon, får man et problem. Det var akkurat det som skjedde med Beagle-hunden Honey.

Den syv år gamle tispa var overvektig, og det ble derfor bestemt at hun skulle avlives. En sunn og frisk Beagle på hennes alder veier vanligvis rundt 9 kilo. Honey veide 31!Hun kunne knapt bevege seg og virket syk, så eierne tenkte at de gjorde henne en tjeneste ved å avlive henne.

«Hun var nesten helt ubevegelig. Magen hennes skrapet langs gulvet.»

Men grunnen til at det gikk så langt med Honey er hjerteknusende. Eieren hennes var gammel og led av demens. Hun glemte stadig at hun hadde gitt hunden mat, og ga henne mer.

Men da Honey ankom veterinærklinikken, hadde ikke de ansatte hjerte til å ta livet hennes. De ville gi henne en ny sjanse – og takket være det, klarte Honey å gå ned 17 kilo på relativt kort tid.

Gjennom et målrettet treningsprogram gjorde hun store fremskritt. Kostholdet ble endret og mosjonen økt. For å beskytte leddene hennes, trente hun i et basseng i begynnelsen.

Honey var ikke særlig glad i vannet, men etterhvert som hun skjønte at de var enklere å bevege seg i bassenget, ble hun mer og mer villig.

Selv om hun fortsatt har noen kilo å kvitte seg med, ser Honey sunnere ut noensinne! Det er forferdelig å tenke på at hun nesten ble avlivet. Heldigvis finnes det gode, engasjerte mennesker, som aldri gir opp håpet!

Nedenfor kan du se et videoklipp fra en av Honeys treningsøkter.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!