Gatehunden var for svak til å stå. Da ofrer rottweileren en del av seg selv – og redder livet hans!

Hunden Leon ble funnet syk og mager på en gressplen i Costa Rica. Han var så svak at han ikke engang klarte å stå oppreist – og han hadde sannsynligvis ikke lenge igjen å leve.

Heldigvis ble Leon funnet, av en kvinne ved navn Mercedes Mora. Hun hentet umiddelbart noe å spise til ham. Det var trolig det første måltidet hans på flere uker. Leon var så svak at han knapt klarte å løfte hodet. Den magre kroppen hans hadde ikke orket mye lengre.

Ingen vet hvor lenge han hadde vært der, eller hvordan han havnet på gata. Men Mercedes forsto snart at den lille hunden hadde mye viljestyrke. Han spiste maten han fikk, og så opp på henne med nysgjerrige øyne.

Mercedes jobber for organisasjonen Charlie’s Angels Animal Rescue – Costa Rica, og har sett mange forlatte hunder. Men dette var et av de verste tilfellet hun hadde sett.

Hun skjønte at hunden trengte omsorg, og tok ham med seg til en veterinær.

Det var uklart om Leon ville overleve. Han var tynn, og hadde flere åpne sår på kroppen. Men så fort han fikk øye på noe å spise, lyste han opp – og spiste i vei!

Veterinæren oppdaget straks at Leon hadde alvorlig blodmangel. De måtte overføre blod til ham for at han skulle overleve. Og det er her helten Norman kommer inn i bildet.

Norman er en rottweiler – som faktisk reddet Leons liv.

Etter å ha lett etter en donor i en rekke forskjellige Facebook-grupper, trodde de at løpet var kjørt. For at en hund skal kunne donere blod, må den veie over 25 kilo, være helt sunn, og også være en bra match for hunden som skal motta blodet.

Det virket umulig å finne en passende donor – men så fant de Norman. Han viste seg å være perfekt.

Norman hadde ingenting i mot å donere blod. Han er ikke engang redd for sprøyter. Eieren hans, derimot, var mer nervøs. Men etter å ha hørt om Leons situasjon, gikk han med på å la Norman donere blod.

Alt gikk som det skulle, og Norman gjorde en fantastisk jobb. Og selvfølgelig fikk han leketøy og godsaker som belønning.

Veterinærene har nå store forhåpninger om at Leon kommer til å bli frisk igjen. Og så snart han er frisk nok, skal de finne et hjem til ham også!

Tusen takk til helten Norman, som reddet et liv. Og lykke til til Leon – en liten, men utrolig sterk hund!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook