Ponnien hadde ikke blitt stelt på flere tiår. Da griper denne gjengen inn!

Det er alltid sjokkerende å se hvor nådeløst enkelte mennesker behandler dyrene sine. Denne historien fra den belgiske dyrevernsorganisasjonen «Animaux en Peril» er spesielt grusom.

De fant Shetlandsponnien Poly på en gård.

Polys hover var ikke klippet på flere tiår, og hadde krøllet seg rundt hverandre. Den stakkars ponnien klarte knapt å stå, og klarte ikke å gå eller løpe.

Ponnien var også ekstremt langhåret, så en hårklipp var det første som måtte til. Så måtte hovene hennes klippes, noe som ikke var noen enkel oppgave.

Men til tross for dette, fryktet redningspersonene at ponnien aldri ville kunne gå normalt igjen. De overgrodde hovene var i svært dårlig forfatning.

De øvrige levekårene til Poly var heller ikke bra. Ponnien stod i en halvmeter høyt gress da de fant henne.

Eierne hadde åpenbart ikke brydd seg om det stakkars dyret. Poly var ekstremt underernært, og veide bare 75 kilo. Vanlig vekt for en ponni i Polys alder er nærmere 200 kilo.

Under den lusinfiserte pelsen var også huden så sår at hun måtte få seg et helbredende bad. Redningspersonene ga ponnien en grundig vask da de kom tilbake til organisasjonen.

Hos Animaux en Peril begynte ponnien sakte men sikkert å helbrede.

Det er utrolig hvor lite eieren har brydd seg om denne stakkars ponnien. Ingen levende skapning fortjener å oppleve slike lidelser. Men nå sitter han heldigvis i fengsel for alvorlige brudd på dyrevelferdsloven. Og Poly kan se frem til et bedre liv.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook