Flere hunder fryser til døde. Bare fordi eierne ikke vil at de skal skitne til huset!

Her i Norge er det en selvfølge at hundene våre skal få være inne med oss når det er kaldt ute. Ingen hunder fortjener å stå ute i kulden, med unntak av noen raser som faktisk nyter kulden.

Men i andre land, som for eksempel USA, skjer det at hunder blir stående ute – dagen og natten lang.

I november i fjor besluttet delstaten Pennsylvania å forby hundeeiere å la hundene sine stå ute alene i mer enn 20 minutter, når temperaturen er under frysepunktet. Eiere som bryter med dette kan bli dømt til dyre bøter, og til og med fengsel. Lignende lover finnes også i andre delstater i USA – men ikke alle.

Noen hundeeiere vil kanskje ikke at hunden skal skitne til huset, eller at de skal bråke og bjeffe innendørs. Men det er uansett ikke greit å tvinge hunden til å stå utendørs hele natten i minusgrader.

En kvinne har blitt dømt for dyremishandling etter at politiet i Hartford fant hunden hennes fastkjedet til et hundehus. Det var så kaldt at hundens døde kropp var helt stivfrossen.

Og dessverre er det ikke det eneste tilfellet i USA denne vinteren.

I Cincinnati i Ohio, døde en annen hund i hundehuset sitt. Hundehuset var ikke isolert, og hunden hadde dødd en smertefull død i kulden.

Politiet i området gikk senere ut med en oppfordring til offentligheten, om å ta hundene inn – og rapportere om de ser en hund som står utendørs.

Ingen hunder skal dø av kulde når eieren har et varmt hjem. Resten av verden bør gjøre som Pennsylvania, og gjøre det forbudt å ha hunder utendørs i mer enn 20 minutter når det er minusgrader.

Del denne artikkelen hvis du er enig!

Lik oss på Facebook