Den unike hvite elgen fra Sverige har blitt verdenskjent. Men nå skal den skytes!

For en stund siden fikk Hans Nilsson fra Gunnarskog i Sverige plutselig uventet besøk. Det var en hvit elg. Han ble så fascinert at han løp for å hente videokameraet sitt – og når BBC fikk se videoklippet, ble elgen verdenskjent over natten.

Men nå har politiet bestemt seg for at elgen skal avlives.

«Det er et dyr på flere hundre kilo, og hvis man blir løpt ned er det som å bli påkjørt av en bil.» sier Christer Lööf, politisjef i Arvika.

De som bor i området rundt Gunnarskog er godt kjent med den hvite elgen. Men de er langt fra de eneste som har sett den. Siden elgen ble verdenskjent, har turister strømmet til området for å få se et glimt av den, og kanskje til og med fotografere den. Men nå er det altså i ferd med å bli slutt på det.

Hovedårsaken til at elgen skal avlives, er at den har oppført seg aggressivt mot mennesker. Politiet mener at elgen ikke lenger er redd for mennesker, siden den har kommet i kontakt med så mange etter at han ble verdenskjent.

Ifølge politisjefen, skal elgen først og fremst jages bort fra området. Så skytes den hvis den ikke holder seg unna.

Vi synes det blir for dumt å avlive dette flotte dyret, spesielt på dette grunnlaget. Hvorfor skal vi mennesker bestemme hvilke dyr som får leve og ikke?

Del denne artikkelen hvis du også er i mot at denne nydelig elgen skal avlives!

Lik oss på Facebook