Familien finner en nyfødt katt på gaten. Når de ser detaljene i pelsen, kaster de seg på telefonen!

Da en thailandsk familie kikket ut vinduet sitt, så de en liten kattunge på gaten – uten noen mor i nærheten. De gikk ut for å se nærmere på den lille stakkaren.

Det var da de begynte å mistenke at det ikke var noen vanlig kattunge. Derfor bestemte de seg for å ringe en dyrevernorganisasjon for å få hjelp. Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) kom for å ta seg av den lille katten.

Etter å ha undersøkt dyret, kom de frem til at det var en fiskerkatt – en utdøende art som bare finnes i Sørøst-Asia. Fiskerkatten kan bli opp til 86 centimeter lang, og er dermed langt ifra noen «vanlig» huskatt.

Slik så kattungen ut:

Denne villkatten er altså dobbelt så stor som vanlige katter, elsker å være i vann, og takker aldri nei til fisk. Men fordi vannhullene i områdene de lever i er i ferd med å bli ødelagt, er arten oppført som utrydningstruet. De er også attraktive bytter for krypskyttere.

WFFT mener at denne kattungen bare var noen få timer gammel da han ble funnet – og skjønner ikke hvordan moren kunne forlate den alene.

Katten fikk bli hjemme hos familien som fant den. Der følte den seg trygg.

Familien holder utkikk, og håper fortsatt at kattens mor skal returnere. Men hun har enda ikke dukket opp, så familien har overtatt rollen hennes inntil videre.

Fiskerkatten fikk navnet Simba, og det er viktig at han overlever – ikke minst for artens overlevelse i verden, men også fordi bestanden i Thailand blitt betydelig redusert de siste årene.

På 3 år har 84 prosent av alle fiskerkattene i landet dødd, som følge av jakt og ødeleggelse av miljøet.

Vi kan bare krysse fingrene for at denne nydelige kattungen overlever, og at han kan bidra til å holde arten i live.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook