Forslag: Dropp fyrverkeriet på nyttårsaften. For dyrenes skyld!

Ingrid Lydmark fra den svenske byen Varberg er lei av å se livredde dyr på nyttårsaften. Nå har hun et forslag til kommunen sin: Bytt ut nyttårsrakettene med et lasershow.

«I fjor ble flere kyr stresset ihjel av fyrverkeriet, og omkring 35.000 måtte medisineres før nyttårsaften.» sier hun.

Når hun leste om at Boden kommune nord i Sverige hadde bestemt seg for å erstatte fyrverkeriet med et laser- og lysshow, syntes hun det var en utmerket ide. Nå har hun presentert det samme forslaget for hjemkommunen sin.

«Hundene mine har alltid vært redd. De hyperventilerer, skjelver og tisser inne fordi de ikke våger å gå ut. Og jeg har venner som har det enda verre – som må sitte i dusjen med dyrene sine hele nyttårsaften fordi de er så redde.»

Videre hevder hun at fyrverkeri også kan påvirke mennesker negativt. For eksempel kan folk som har opplevd krig føle stort ubehag av det eksplosive støyet.

Men til tross for Ingrids forslag, har kommunen ingen planer om å kvitte seg med nyttårsaftens fyrverkeri. Slik svarte de på forslaget:

«Takk for brevet om fyrverkeri på nyttårsaften. Felles feiring av tradisjoner som alle kan delta på ,uansett alder eller kulturell bakgrunn, samler og styrker samfunnet.

Fyrverkeri på Varbergs Festning har blitt verdsatt av tusenvis av beboere i mange år. Vi forstår og sympatiserer med at bråket kan være skremmende for dyrene. Men vårt oppdrag er å skape en fyrverkeriopplevelse som gjør feiringen av det nye året festlig for alle varbergere og besøkende.»

Hva synes du? Burde vi erstatte fyrverkeri med laser- og lysshow?

Del gjerne artikkelen og fortell oss hva du synes!

Lik oss på Facebook