Bonden tror høna har lagt egg. Men når han ser nærmere, innser han at hun ruger på noe helt annet!

Når jeg tenker på en bondegård, tenker jeg automatisk på kyllinger og høner, som kakler som gale. De er kanskje ikke de koseligste dyrene, da de vanligvis ikke er særlig interessert i å sosialisere – men de er gode på så mange andre måter.

De legger friske, deilige egg hver dag, og spiser opp matrestene du ellers hadde kastet i søpla. Uansett hva slags gård det er snakk om, har de som regel noen kyllinger og høner som strutter rundt.

Men på en gård i New South Wales, bor det en veldig spesiell høne. Hun er ikke helt som de andre hønene, og pleide som en ekte rebell å gå sine egne veier.

Hun likte blant annet å gå fra hønsehuset for å tilbringe tid med alle de andre dyrene – og til og med bonden.

Men når bonden en dag skulle mate hønene som vanlig, la han merke til at noe ikke stemte. En høne var ikke på plassen sin. Han så straks at det var den spesielle høna, som pleide å holde ham med selskap om ettermiddagen.

Hun satt helt stille. Bonden tenkte ikke mer på saken, og fortsatte med gjøremålene sine. Det er mye å huske når man jobber som bonde.

Dagen gikk, men han så ikke noe til høna. Han ble bekymret og gikk for å lete etter henne. Når han kom tilbake til hønsehuset, oppdaget han at høna fortsatt ikke hadde rørt på seg.

Bonden visste at det ikke var egg, men det så likevel ut som hun ruget på noe. Men han lot henne være og fortsatte arbeidet.

Senere på kvelden gikk han nok en gang tilbake til hønsehuset, og høna satt fortsatt på samme plass. Denne gangen gikk han nærmere, og da ble det klart hva høna ruget på.

Hun ruget, men ikke på egg. Under høna lå det et kull med små kattunger!

Kattungene så ut til å være nyfødt, og så vennlig og moderlig som høna var, kunne hun ikke la kattungene være alene og kalde.

Hun hadde voktet kattungene hele dagen, og ventet på at kattemammaen skulle komme tilbake.

Se den herlige høna og kattungene i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!



Lik oss på Facebook