Hunden begynner plutselig å hoste hver morgen. Da avslører veterinæren det uventede!

Å savne noen som betyr mye er vanskelig – det vet vi alle. Noen ganger kan det til og med gjøre vondt å savne noen skikkelig dypt.

Men savn har vel ingen fysiske symptomer? Eller?

Alex og Kennedy elsker hunden sin Sullivan over alt. Men de kan ikke være med han 24 timer i døgnet. Som de fleste andre, har de en jobb de må gå til.

I forrige uke bestemte Kennedy seg for å ta lunsjpausen sin hjemme, slik at hun kunne holde Sullivan med selskap. Da lunsjen var over, gjorde hun seg klar til å dra tilbake på jobb. Men så oppdaget hun noe rart med hunden.

Sullivan begynte plutselig å hoste. Det hørtes skikkelig ille ut, så Kennedy ble bekymret. Hun ringte mannen sin og ba han om å komme hjem, siden hun måtte tilbake på jobb. Alex avsluttet arbeidsdagen tidlig for å holde et øye med Sullivan.

Men etter litt ekstra kjærlighet og kos, forsvant hosten like fort som den kom.

Da tenkte paret at hunden bare hadde satt noe fast i halsen, og hostet det opp igjen. De var lettet over at han ikke hostet lenger, og tenkte ikke noe mer på det.

Men neste morgen begynte Sullivan å hoste igjen. Alex bestemte seg da for å bli hjemme for å ta vare på ham.

Ettersom hosten ikke forsvant, tok de ham med til en veterinær for å finne ut hva som var galt.

Men etter noen undersøkelser, viste det seg at Sullivan var helt frisk. Så hvorfor hostet han?

Det kunne veterinæren svare på: Sullivan latet bare som han hostet.

For sikkerhets skyld, stilte Alex og Kennedy noen flere spørsmål. Er det virkelig sant at hunder kan late som de er syke? Ja, de er faktisk så smarte.

«Hunder kan absolutt lære at visse handlinger resulterer i gode ting. Som for eksempel at hosting fører til mer oppmerksomhet fra eieren.» sier Jill Sackman hos BluePearl Veterinary Partners, og fortsetter:

«Jeg vil ikke si at de later som de er syk, men at de er smarte nok til å forstå at denne oppførselen innebærer en belønning.»

I dag har Sullivan sluttet helt å hoste. Kanskje han skjønte at han fikk mer oppmerksomhet av å hoste, men at veterinærbesøket ikke var verdt det.

«Jeg er ikke overrasket over at han klarte å lure oss. Han har alltid vært smart, helt siden han var en liten valp. Han lærer fort, og er en nydelig hund.» sier Kennedy.

Forhåpentligvis får Sullivan den oppmerksomheten han fortjener, til tross for at han har sluttet å hoste.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook