Familien reddet en strandet blekksprut. Neste dag returnerer han og gir dem et minne for livet!

At det finnes mange intelligente dyr er det ingen tvil om. Men visste du at blekkspruter faktisk er ganske smarte?

Ifølge Joshn Rothman, kan de til og med gjenkjenne folk. De kan også høre sitt eget navn hvis noen roper på dem, skriver The Week.

«De er sannsynligvis det nærmeste vi kommer en intelligent alien.» skriver Peter Godfrey-Smith i artikkelen «The mind of an Octopus», publisert i Scientific American Mind.

Da en familie var på ferie ved Rødehavet, så de plutselig noe rart som lå på stranden. Da de nærmet seg, så de at det var en strandet blekksprut. De var usikre på om den var i live, men hjalp ham tilbake i vannet.

Etter noen minutter våknet han, og svømte raskt unna.

Da familien var på stranden igjen neste dag, fikk de plutselig øye på en skygge i vannet.

Skyggen viste seg å være blekkspruten de reddet dagen før. Han svømte raskt bort til familien, og fulgte etter dem langs stranden.

«Han kjente oss igjen! Han fulgte etter oss lenge mens vi gikk langs stranden, og prøvde hele tiden å ta på føttene våre. Vi er sikre på at blekkspruten kom tilbake for å takke oss for at vi reddet livet hans. Det er utrolig hvor intelligente dyr er!» skriver familien under videoen de publiserte på Youtube.

Etter det spesielle møtet bestemte familien seg for å døpe blekkspruten til Kurt. De har også bestemt seg for å aldri spise mer blekksprut.

Se møtet med Kurt i videoklippet nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook