Politiet finner en forlatt ponni ved et tre. Når de ser nærmere, skjønner de hvorfor den nekter å snu seg!

3347

En kveld ringte telefonen hos en dyrevernsorganisasjon i Spania. Det var det lokale politiet som var i den andre enden, og de hadde et viktig oppdrag å formidle.

Et vitne hadde sett en ensom og forlatt ponni, knyttet fast til et tre. Politiet trengte organisasjonens hjelp til å redde det stakkars dyret, som trolig hadde blitt forlatt av eieren.

Han var bundet fast til et tre, uten mat og vann. Hodet hans var nedtrykt i en busk, fordi han prøvde å holde fluene unna øynene.Men da redningen kom for å hjelpe ham, ville han ikke løfte hodet fra busken. De så at ponnien var ganske gammel, sannsynligvis rundt 20 år gammel. De kunne også se at den hadde merker, trolig fra overgrep eller annet misbruk. Det ene øyet var veldig infisert, og han haddet et arr i nakken.

Når de skulle ta med seg ponnien tilbake til dyrevernsorganisasjonen, så det nesten ut som om han hadde vanskelig for å tro det.

«De hadde sannsynligvis bare bundet han fast til treet og forlatt ham der. Han har overlevd både sult og dehydrering. Han har stått der ute i solsteken… Han fortjener alt vi kan gi ham, og litt til.» sier organisasjonen Effective Health Care Research Consortium.

Organisasjonen beskriver hvor hjerteskjærende det er å bare tenke på hvor mye denne stakkaren må ha lidd. Nå har de lovet å gi ham så mye kjærlighet som det bare går ann!

Dette er ekte helter. Det er til å bli målløs av!

Etter noen dager hos organisasjonen følte ponnien seg allerede bedre. Personalet innså at han var nesten helt blind som følge av alt han har blitt utsatt for, og at han går litt dårlig fordi han har en skade i ryggen.

Nå har ponnien sakte men sikkert våget å løfte hodet igjen, og han hilser på menneskene som reddet ham fra lidelsene.

«Han vandrer rundt omkring her, lykkelig i stallen, og tror trolig at han har kommet til himmelen!» forteller organisasjonen.

Disse heltenes innsats er virkelig hjertevarmende. Alle som vier tiden sin til å hjelpe dyr i nød fortjener en gigantisk takk.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!