Denne arten har lenge vært utrydningstruet. Men nå kommer det endelig en god nyhet!

Dette er en snøleopard, et stor kattedyr fra det sentralasiatiske høylandet. Selv om de elegante rovdyrene har blitt godt beskyttet den siste tiden, har arten lenge vært på listen over truede dyrearter.

Men den siste nyheten fra «International Union for Conservation og Nature og Natural Resources» (IUCN) gir arten nytt håp. De har nemlig senket statusen fra truet til sårbar.

«Arten er fortsatt i fare for å dø ute i villmarken, men ikke i samme hastighet og hyppighet som vi har sett tidligere.» sier Dr. Tom McCarthy, leder av dyrevernsorganisasjonen Panthera.

Årsaken til den positive utviklingen er ulike tiltak for å verne arten rundt omkring i verden. Men pels og ben fra de grasiøse kattedyrene er fortsatt ettertraktet. Ben brukes for eksempel i tradisjonell kinesisk medisin, og selges for skyhøye priser på det svarte markedet.

Selv om den fascinerende kattens overlevelse fortsatt ikke er sikret, er utviklingen positiv. Og for å feire denne gode nyheten, deler vi disse vakre bildene med dere:

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook