Apeungen faller mot en sikker død. Men det kameraet fanger da forbauser hele verden!

Det høres ut som noe tatt ut av en Disney-film, men fotografene Evan Schiller og Lisa Holzwarth opplevde noe helt utrolig da de var på en safari i Botswana i 2014.

Det hele begynte med at de hørte en flokk bavianer et stykke unna, og det ble fort klart at noe var galt. Noen øyeblikk senere skjønte de hva det var – to løver hadde sneket seg frem ut av gresset og jaget bavianene opp i trærne. Kort tid etter kom det to løver til, og bavianene var mildt sagt livredde.

«Det var et sprø situasjon.» sier Lisa til National Geographics.

Men plutselig våget en modig bavian seg ned fra treet, og prøvde å løpe derfra. Men løven var for rask, og fanget apen med den store munnen sin. Og snart ble det klart hvorfor bavianen ikke rakk å komme seg unna løven: hun bar på babyen sin, som nå prøvde å klatre opp i treet igjen.

Ungen var knapt en måned gammel, og hadde ikke nok styrke til å klatre enda. Han falt bare ned gang etter gang, og når når den ene løvinnen oppdaget det enkle byttet, gikk hun for å undersøke ham nærmere.

Men så skjedde det noe som tok pusten fra Evan og Lisa. I stedet for å drepe den forsvarsløse apeungen, så det ut som løvinnen passet på ham.

Hun løftet han forsiktig med munnen, og la seg med apeungen mellom potene. Ungen handlet instinktivt og prøvde å stikke av, uten at løvinnen viste så mye som et tegn til aggressivitet.

Fra et nærliggende tre hadde en annen bavian observert situasjonen. Det var klart at han ville redde barnet, så da den første og beste muligheten dukket opp, løp han bort til ungen og tok han med opp i et tre.

«Uansett hva, er den unge bavianen en inspirasjon for meg, og en påminnelse om at livet er skjørt og at uansett hvor mye vi prøver å kontrollere utfallet, er alt vi kan gjøre å leve i nuet.» sier Lisa.

Vi kan ikke gjøre annet enn å beundre naturen og fremfor alt, dyrenes evne til å noen ganger ignorere næringskjeden. La bavianungen og løvinnen være en påminnelse om at det alltid finnes rom for å hjelpe andre, selv om man er en sulten løve.

Del gjerne den utrolige historien med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook