Familien adopterte en labrador på 66 kilo. Måneder senere er han nesten ikke til å kjenne igjen!

Det kan være fort gjort å skjemme bort hunden sin med litt for mye godis, eller at det litt for ofte faller mat ned fra bordet eller kjøkkenbenken. Enkelte hunder kan se ut til å ha evnen til å spise døgnet rundt, og fortsatt ha plass til mer.

Det finnes ulike tips, som å gi den gulerøtter eller blande ut maten med ris og grønnsaker, for å få hunden til å føle seg mettere. Men hva om det allerede har gått for langt?

Da Heidi Fiore og familien mistet sin elskede labrador, ville de adoptere en ny hund. Heidi så en annonse på Facebook: en overvektig labrador ved navn Shiloh – og hun skjønte umiddelbart at dette var hunden for dem.

«Vi ble sjokkert da vi så ham. Han så ut som en bjørn, men han var så glad og hadde så kjærlige øyne.» forteller Heidi, og fortsetter:

«Vi hadde aldri sett en så overvektig hund før.»

Shiloh veide dobbelt så mye som han burde. Med en vekt på hele 66 kilo, var han sykelig overvektig.

Familien bestemte seg for å hjelpe Shiloh å gå ned i vekt. De gikk lange turer, og satte ham på en streng diett.

Han prøvde ofte å finne mat og søtsaker i søpla, på kjøkkenbenkene og hos barna, fordi han var vant til å spise mye mer. Heldigvis klarte familien å sette ned foten, og fortsatte med den strenge dietten.

Men det var ikke lett for Shiloh.

«Da vi fikk ham, kunne han ikke engang gå ned gaten uten å ta flere pauser. Han la seg på bakken og kunne ikke bevege seg på 5 til 30 minutter.» sier Heidi.

Men heldigvis hadde ikke overvekten ført til medisinske problemer ennå. Familien fortsatte å trimme han, og sørget for å fortsette dietten. Etter seks måneder, hadde Shiloh gått ned 18 kilo, og begynte å føle seg mye bedre.

«Han elsker mennesker, og vi stopper alltid for å snakke med folk vi møter. Alle elsker ham.» sier Heidi.

Shiloh har gjort en fantastisk innsats, og nå er han nesten ikke til å kjenne igjen lenger. Han ser mye bedre ut, men best av alt: helsen hans er ikke i fare!

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook