Han så hjelpeløst på mens ulven nærmet seg hundens hans. Da skjedde det utenkelige!

En dag i 2003 var naturfotografen Nick Jans fra Alaska ute på sin daglige spasertur med labradorene sine. På en stor frossen innsjø oppdaget han noe som fikk hjertet hans til å hoppe opp i halsen: En stor, svart, vill ulv så rett på ham.

Nick, som allerede har fotografert mange ville ulver fra en trygg avstand, var sikker på at det ikke var en hund.

Og enda mer sjokkert skulle han bli da labradoren hans løp rett mot ulven – og til hans store overraskelse begynte de to å leke sammen!

Etter kort tid forsvant ulven inn i skogen igjen. Men det skulle ikke ta lang tid før de møttes igjen. Gang på gang dukket den opp igjen, og den oppførte seg aldri aggressivt. Det virket som om han bare kom en gang i blant for å si hei.

Siden har Nick brukt mye av fritiden sin til å dokumentere oppførselen til den ensomme ulven.

Han ga ulven navnet Romeo. Beboerne i området var skeptiske til å begynne med, men etter hvert ble alle mer og mer sikker på at Romeo kun hadde de beste intensjoner. Siden han ikke hadde en flokk, kan man jo tenke seg at han bare ville ha litt selskap.

Etter hvert begynte også andre folk i området å ta med seg hundene sine til stedene Romeo pleide å dukke opp, så de kunne bli kjent med ham. Og det ble aldri krangling mellom ulven og hundene, bare lek og moro.

I 6 år levde den ville ulven tett innpå menneskene og hundene i området. Da Romeo døde, fikk han til og med et eget minnested.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook