Personalet i dyreparken gjør ingenting med sjimpansen som drukner. Da gjør denne mannen DETTE!

Det som startet som en helt vanlig dag i dyreparken i Detroit, ble rask dramatisk. De besøkende så på at to sjimpanser jaget hverandre lekent rundt i buret sitt – men så skjedde det utenkelige.

Den ene sjimpansen falt ned i vollgraven som ligger rundt området. Det var åpenbart at sjimpansen slet med å holde hodet over vannet, men de ansatte i dyreparken så ikke ut til å gjøre noe for å redde ham. Da tok Rick Swope tak!

«Det var noe av det verste jeg har sett. Denne sjimpansen hadde armene i været, og klarte såvidt å holde hodet over overflaten. Han så på folkemengden – som om han ville at noen skulle redde ham.»

Etter at Rick oppdaget at ingen andre hadde tenkt å gjøre noe, tok han saken i egne hender.

Han klatret over gjerdet, og hoppet ned i vollgraven. Det mørke vannet gjorde det vanskelig å finne sjimpansen, men folkemengden pekte han i riktig retning.

«Folkemengden viste meg hvor han var. Vannet var så skittent at det var umulig å se gjennom det. Jeg svømte rundt på bunnen, og til slutt fant jeg ham…

Han var ganske livløs, men fortsatt i live. Han så på meg, og jeg tror han visste hva som foregikk. Apen prøve aldri å gjøre meg noe.

‘Hva gjør jeg nå?’ tenkte jeg. ‘Skal jeg begynne hjerte- og lungeredning?’. Jeg husker at jeg tenkte at han kanskje kunne bite meg hvis jeg satte i gang med munn til munn.

Da jeg så opp, så jeg den andre sjimpansen – som løp mot meg og viste tennene sine. Jeg visste ikke om han var etter meg eller den andre apen, men jeg kom meg raskt ut derfra.»

Da Rick kom ut av buret, var han omgitt av folk som applauderte, klappet ham på ryggen og hyllet ham – men han gjorde det ikke for oppmerksomheten. Han klarte bare ikke å se et uskyldig dyr dø rett foran seg.

Se den utrolige hendelsen i videoklippet nedenfor.

Del artikkelen for å hylle Rick og hans fantastiske innsats!



Lik oss på Facebook