Det denne eieren gjør med hesten sin hver dag er utrolig. Og han gjør det for å unngå at den avlives!

At hester deltar i løp, trekker ploger, eller rir inn i krig er ikke ukjente fenomener. Men den tidligere veddeløpshesten Metro Meteor har et veldig spesielt talent, som gjør alle målløse.

Etter at en kneskade gjorde at han ikke kunne løpe mer, begynte han med en ny hobby, som han senere skulle tjene tusenvis av kroner på.

Metro er nemlig en veldig begavet kunstner. Da karrieren hans som veddeløpshest var over i 2009, ble han adoptert av kunstneren Ron Krajewski. Han la merke til at hesten likte å nikke med hodet, noe som inspirerte ham.

Etter litt trening, kunne Metro holde en malekost med munnen og male på et lerret.

«Penselstrøkene hans er tykke, tilfeldige, og noen ganger litt gjennomsiktige – noe som gjør at andre farger skinner gjennom.» sier Ron, som hjelper den talentfulle hesten å male en time om dagen, flere dager i uka.

Prislappen på Metros malerier ligger på 440 euro, litt over 4000 kroner. Til dags dato har han solgt kunstverk for svimlende 750.000 kroner. Folk fra blant annet Japan, og 30 andre land har kjøpt kunstverkene hans.

Halvparten av inntektene går til behandling av Metros kne, mens resten av pengene går til New Vocations Racehorse Adotion Program, en veldedig organisasjon som redder pensjonerte og skadde veddeløpshester fra en tidlig død.

I videoen nedenfor kan du se den fantastiske hesten jobbe.

«Ron Krajewski og Metro har gjort mer for pensjonerte veddeløpshester enn noen andre.» sier Dot Morgan, lederen av veldedighetsorganisasjonen.

Metro har definitivt et unikt talent.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook