Forsømt til ugjenkjennelighet, reddes tigeren fra sirkuset. Se den mirakuløse forvandlingen!

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Ingen dyr hører hjemme på et sirkus! Den bengalske tigeren Aasha er et godt eksempel på et dyr som har blitt behandlet grusomt av sirkuset hun jobbet for.

Aasha ble reddet fra et reisende sirkus i 2011. Hun hadde levd hele livet sitt i et bur sammen med en annen tiger, som også hadde vært slem mot henne.

Den smertefulle barndommen gjorde at Aasha ikke vokste ordentlig. Selv om hun var 9 måneder gammel, så hun ut som hun var 3 måneder. I tillegg hadde hun mistet mye pels, og hun hadde alvorlige hudinfeksjoner.

Hun ble flyttet til In-Sync Exotics, en organisasjon som tar vare på og rehabiliterer ville kattedyr som har hatt det dårlig i fangenskap.

«To ganger om dagen gikk jeg inn til Aasha for å gi henne medisin, og tilbringe litt tid med henne.» sier Vicky Keahey fra In-Sync Exotics.

Vicky måtte også gi Aasha et spesielt medisinsk bad hver dag – og det likte ikke den unge tigeren særlig godt! Hun måtte derfor løpe etter henne rundt omkring i buret, for så å tvinge henne til å bade.

Og etter åtte ukers behandling, begynte Aashas pels å vokse tilbake. Sakte, men sikkert begynte hun også å sette pris på de daglige badene. Når behandlingen var ferdig, satte Vicky et badekar i buret hennes, som hun kunne plaske rundt i.

Med tiden vokste hun seg også større, og sunnere. Etterhvert ble hun så sterk at Vicky ikke kunne gå inn i buret til henne lenger – hun måtte leke med henne fra utsiden av buret istedet.

Åtte måneder etter at hun ble reddet fra sirkuset, begynte Aasha endelig å se ut som en ordentlig tiger igjen – og det var på tide å finne ut hvordan hun ville reagere på andre tigere.

De ansatte valgte å presentere henne for Smuggler, en hanntiger som selv kunne trenge litt selskap. De plasserte dem ved siden av hverandre, slik at de fikk hilse gjennom gitteret. Smuggler ble forelsket med en gang!

Til tross for at han var tre ganger større enn Aasha, kunne de ansatte se at de kom godt overens. Aasha hadde aldri vært lykkeligere.

Etter noen stevnemøter, var det klarte for at de skulle ble samboere.

Det er nå 4 år siden Aasha og Smuggler ble et par – og de er fortsatt uatskillelige. Aasha er nå en voksen, frisk og leken tiger. Og hun elsker å bade!

Aasha er oppvokst i fangenskap, og vil derfor aldri bli sluppet fri. Men hun har et mye bedre liv nå enn hun hadde, og vil aldri bli behandlet som på sirkuset igjen.

Del gjerne den hjertevarmende historien med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook