Familien reddet en forlatt kattunge. Men når de ser nærmere, ser de at det ikke er noen vanlig katt!

En familie fra Thailand så plutselig noe utenfor vinduet sitt. Det var en bitteliten kattunge som satt alene på gata. De gikk ut for å ta en nærmere titt, og da kunne de ikke se moren noen steder.

De bestemte seg derfor for å hjelpe den lille stakkaren, og tok den med til organisasjonen Wildlife Friends Foundation Thailand. Men de begynte å mistenkte at det ikke var en hvilken som helst kattunge de hadde funnet.

Da organisasjonens veterinærer undersøkte kattunge, bekreftet de at det ikke var noen huskatt. Denne kattungen var av en utdøende rase – det var en fiskerkatt!

Fiskerkatter oppholder seg ved våtmarksområder i Sørøst-Asia, kan bli opptil 90 centimeter lange – og er veldig annerledes enn vanlige huskatter.

Fiskerkatter er dobbelt så store som vanlige huskatter. De elsker vann og jakter på fisk. Men våtmarksområder i verden stadig mer ødelagt, noe som gjør at denne arten er utrydningstruet. Og som om ikke det var nok, er de også ofre for ulovlig jakting – fordi de er så sjeldne.

Katten bodde hos familien som fant den, da den følte seg veldig trygg på familien.

Og hver dag følger de med ut vinduet, for å se om kattungens mor dukker opp. Wildlife Friends Foundation mente at kattungen bare var noen timer gammel da den ble funnet.

Men mammaen dukket aldri opp. Familien fortsatte derfor å ta vare på katten, og ga den varm melk.

Fiskerkatten fikk navnet Simba. WFFT mener at det er viktig for rasens skyld at han overlever. I Thailand har bestanden blitt redusert drastisk de siste årene. På tre år døde 84 prosent av alle fiskerkatten i landet, på grunn av miljøødeleggelser og krypskyting.

For en nydelig katt! Det er uvisst hvorfor kattungen ble forlatt av moren sin, men heldigvis var ikke hjelpen langt unna.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook