De fører eslene bort fra slakteriet. Men da oppdager de en i flokken som skiller seg ut!

Det har lenge gått rykter om at gamle hester slaktes og deretter bearbeides til liv. Stort sett blir dette avfeid som skremselshistorier, men for hesten Bubbles ble det nesten realitet.

Men den smarte hesten hadde andre planer for fremtiden sin…

I USA er det ulovlig å slakte hester. Den vanlige praksisen er derfor at dyrene blir fraktet til et sted der det er lovlig – i dette tilfellet Mexico. Bubbles var gammel og sliten, og ventet på den skjebnesvangre dagen han skulle fraktes til Mexico. Men en dag dukket plutselig Becky’s Hope Horse Rescue opp – for å redde noen esel som var på samme gård som Bubbles.

Da Bubbles innså at eslene ble reddet, benyttet han seg av sjansen. Han løp bort til de, og blandet seg inn i flokken.

Dyrevernsaktivistene tok flokken med seg. Da de kom frem til destinasjonen, oppdaget de det.

«Vi kunne knapt tro det. Han hadde rett og slett blandet seg inn i flokken. Han må ha visst at det var veien til frihet.» sa Sarah McGregor, organisasjonens talsperson.

Synet av den stakkars hesten rørte arbeiderne så dypt at de ikke kunne gjøre annet enn å hjelpe ham.

I dag er Bubbles trygg, og han nyter pensjonisttilværelsen. Men dessverre er ikke hans tilfelle det eneste.

«Igjen og igjen skjer det at hesteeiere ikke har til til å ta vare på dyrene sine. Da sendes de til slakteriet. Det er bare gjennom donasjoner vi mottar at vi kan redde noen få dyr.»

Heldigvis var Bubbles en av de heldige som fikk hjelp i tide. Han fulgte instinktet sitt, og kom seg unna i siste liten.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook