Dette er grunnen til at hunden stirret på deg når han gjør fra seg. Visste du dette?

Alle hundeeiere kjenner godt til dette: Du har vært på en koselig tur med hunden din, når han plutselig setter seg ned og skal bæsje. Men istedet for å fokusere på å få jobben gjort, stirrer han deg dypt inn i øynene.

Allerede i 2009 gjennomførte forskere en studie om hvordan øyekontakt mellom mennesker og hunder er relatert. De fant da ut at det gjensidige blikket skaper en fysiologisk reaksjon i kroppen, på samme måte som mellom en mor og sitt barn. Det vil altså si at hunden ser deg som en foreldre, og du ser på hunden som ditt eget barn.

Men det kan være flere årsaker til å hunden stirrer deg i øynene når han skal gjøre sitt fornødne. De fleste hunder blir belønnet når de gjør fra seg utendørs. Det kan være en av grunnene til blikket.

Det kan også hende at hunden søker etter bekreftelse på at han kan bæsje der. Hvis du noen gang har kjeftet på ham for å gjøre fra seg på feil sted, kan det godt være at han er redd for å gjøre feil igjen.

En annen årsak kan vi finne i hundens instinkt. Når han setter seg ned for å gjøre fra seg, gjør han seg selv sårbar. Han vil derfor holde et godt øye med omgivelsene sine mens han gjør det han skal.

Det kan også være at hunden egentlig vil ha litt privatliv, og vil at du ikke skal se på.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook