Hun går forbi en ape som huker seg sammen på gaten. Da ser hun nærmere og oppdager det forferdelige!

En forbipasserende kvinne så noe forferdelig på gata da hun var ute og gikk i Thailands hovedstad Bangkok.

Da hun tok en nærmere titt, så hun at apen faktisk rørte seg – og hun ble overrasket over at den i det hele tatt levde. Apen hadde nemlig fått en pil gjennom skallen. En forferdelig sjel hadde skutt den.

Da kvinnen, som heter Mongkol Plus, innså hvor ille det var, prøvde hun å fange apen for å ta den med til en veterinær. Men stakkaren var livredd, og hoppet i en innsjø for å unnslippe.

«Han forstod nok ikke at han skulle bli reddet.» sier Tom Taylor ved Wildlife Friends Foundation Thailand, som jobbet med saken.

Men kvinnen ville virkelig hjelpe apen, som hun kalte Rocket. Til slutt fikk hun tak i ham, og kjørte han til en klinikk. Ifølge Tom Taylor hadde pilen bare såvidt bommet på hjernen hans.

«Det kunne ha drept ham umiddelbart.»

Veterinæren reddet Rockets liv. Operasjonen gikk bra, og han responderer bra på videre behandlinger.

Ifølge Taylor, er ikke Rocket det første tilfellet av sin sort.

«Det er ganske mange apekatter fra makake-slekten som blir skutt hvert år.» sier han.

«Bymakaker havner ofte i bråk med mennesker, og blir ofte sett på som skadedyr. I dette tilfellet har noen skutt apen med pil og bue. Det kan ha vært at noen ønsket å ta hevn for at han har ødelagt noe i hjemmet deres, eller noe slikt. Eller så kan det rett og slett være at noen har gjort det av ren faenskap.» sier Taylor.

Men etter å ha gjennomgått alt dette, må Rocket gjennomgå en ny kamp. Veterinæren la nemlig merke til at han var litt overvektig. Antageligvis fordi aper i hans situasjon ofte bare spiser mat som mennesker kaster – chips og slikt.

I løpet av noen uker er Rocket klar til å slippes fri. Nå er han på et rehabiliteringssenter som drives av Wildlife Friends Foundation Thailand.

Der har han det fint og kan hvile etter traumaet.

Han beskrives som en snill gutt, som nå også har begynt å spise mer fornuftig mat.

Det finnes virkelig ikke noen grenser for hvor grusomme ting enkelte mennesker kan finne på å gjøre. Heldigvis finnes det folk som den forbipasserende kvinnen, som nektet å gjøre noe annet enn å hjelpe det hjelpeløse dyret.

Nedenfor kan du se en videoreportasje om hendelsen.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook