Hun slipper pinnsvinet hun reddet ut i naturen igjen. Når han kommer tilbake, har han noe å vise henne!

Pinnsvinet Spikey kunne ha lidd en svært tragisk skjebne, da han ble fanget i en felle av en potetbonde i Sør-Afrika.

Bonden hadde sett at noen spiste av avlingene hans, og satte opp feller for å fange den skyldige. Men han var ikke forberedt på å fange et pinnsvin. Spikey var ung og ute av stand til å ta vare på seg selv, så bonden visste at han måtte gjøre noe.

Organisasjonen Daktari tar seg av skadde og foreldreløse dyr i Sør-Afrika. De lærer også barn i området hvordan de skal ta hånd om dyr og miljø.

Ian og Michele Merrifield jobber på Daktari, og tilbød seg å adoptere lille Spikey.

Ian og Michele hadde aldri tatt seg av et pinnsvin før, så de begynte å lese om hva Spikey trengte for å ha det bra.

De matet ham med flaske i begynnelsen, men det tok ikke lang tid før han spiste ordentlig mat. Og jaggu elsket han mat!

Spikey ble raskt populær blant de lokale skolebarna. Han spiste og sov, men brukte også mye tid på å leke med sine nye venner.

Han elsket å være nær mennesker, og å kose – akkurat som en hund. Han likte spesielt godt å sitte i noens fang mens han ble klødd bak øret.

Tiden gikk, og Spikey vokste. Han bodde på skolen i ett år før Ian og Michele fant ut at det var på tide å slippe han ut i naturen. Han var klar.

De slapp ham ut, men fortsatte å sette ut mat til ham. Spikey kom og gikk litt som han ville, og så ut til å klare seg bra.

Men en dag skjedde det noe. Etter å ha vært borte en stund, kom Spikey tilbake – med en overraskelse!

Det viste seg at Spikey var en jente – og med seg hadde hun to barn.

Ian, Michele og alle barna på skolen ble overlykkelige. De var overbevist om at Spikey var en gutt, så ingen var forberedt på den plutselig økningen av bestanden.

Pinnsvinungene var litt nervøse rundt mennesker, og var ikke like vant til det som Spikey. Ian mener at Spikey var stolt, og ville vise frem barna sine til adoptivfamilien sin.

«Det er fantastisk å se at Spikey leve livet fullt ut i naturen, og har sin egen familie. Jeg føler meg som en stolt far.» sier Ian.

For en fin historie! Heldigvis for Spikey kom han til en så god adoptivfamilie. Nå ønsker vi henne og barna hennes lykke til videre.

Del gjerne denne fine historien med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook