Mosha fikk benet bortsprengt av en landmine. 3 år senere gir legene henne livet tilbake.

24

Da elefanten Mosha bare var syv måneder gammel skjedde verste tenkbare. Hun trampet på en landmine som sprengte bort hennes fremste høyre ben. Den vakre lille elefantens liv så ut til å alltid være ødelagt og hun led av vanskelig smerter. 

Men når en lege med navn Therdchair Jivacate fikk høre om hvilken forferdelig tragedie Mosha hadde gått igjennom innså han at han var nødt til å gjøre noe.

Doktor Therdchair Jivacate arbeider som ortoped og har under lengre tid arbeidet med verdens første elefantsykehuset som finnes i Thailand. Der arbeider han med å beskytte og hjelpe elefanter som har skadet seg, og når han fikk høre om Moshas situasjon nølte han ikke et sekund med å gripe inn.Med hjelp av sitt team lagde de verdens første benprotese for en elefant. En protese som nå gjøre livet lettere for Mosha og gir henne muligheten til å gå normalt igjen. I takt med at Mosha vokser og blir eldre må doktor Jivacate med jevne mellomrom ta fram nye proteser til henne slik at belastningen på protesen skal bli rett.

Takk til den herlige doktor Jivacate og hans team, for han har nå gitt Mosha livet tilbake og elefanten kan endelig leve et normalt liv igjen! I videoen under kan du se mer om Mosha og doktor Jivacate.

DEL gjerne denne rørende historien med vennene dine på Facebook!

Kommentarer

kommentarer